Seminarie "Ondernemen en innoveren'

15/10/2021

Seminarie "Ondernemen en innoveren'

Elke ondernemer is van natura een innovator. De ontwikkeling van nieuwe producten en diensten en/of de verbetering van bestaande bedrijfsprocessen, is nu eenmaal een must voor succesvol ondernemen.

In de praktijk blijkt evenwel dat de financiële opportuniteiten van deze creativiteit zeer vaak onderbenut blijft. Innovaties lenen zich tot heel wat fiscale optimalisaties en bijkomende subsidiebudgetten.

In deze opleiding komen 4 specialisten aan het woord, die elk vanuit hun eigen vakgebied een overzicht geven van de mogelijkheden om creatieve investeringen en innovaties optimaal te laten renderen. Op basis van de meest recente wetgeving en precedenten van de rulingcommissie geeft de opleiding een antwoord op prangende vragen zoals:

  • Hoe kan u privé-inkomsten optimaliseren via royalties voor uitvindingen, merken of auteursrechten?
  • Hoe optimaliseert u de innovatie-aftrek? (belastingvoordeel in de vennootschap)
  • Welke uitvindingen en procédés zijn octrooieerbaar? Hoe gaat dit concreet in zijn werk?
  • Hoe beschermt u uw merk?
  • Hoe wordt innovatie door de Vlaamse overheid gesteund? Hoe verloopt een subsidietraject? Met welke voorwaarden moet u rekening houden?

Deze opleiding richt zich vooral tot ondernemers en is doorspekt met concrete praktijkvoorbeelden om het geheel vlot toegankelijk en begrijpelijk te houden.

 

Praktische info

Hotel Van der Valk Antwerpen - 15 oktober 2021 van 9h00 tot 17h00

Met aanwezigheidsattest in het kader van de permanente vorming

Meer info en inschrijvingen

 


Terug naar alle nieuws

Schrijf u in op onze nieuwsbrief